Konkurs za najbolji rad učenika srednjih škola iz Fizike

Organizacioni odbor Simpozijuma “Eksperiment u srednjoškolskoj nastavi fizike”, koji će biti održan od 21. do. 23. februara 2014. godine u Aleksincu raspisuje:

KONKURS
Za najbolji rad učenika srednjih škola iz Fizike

Mnoge pojave i procesi iz oblasti fizike se mogu često demonstrirati uz pomoć naprava konstruisanih za kratko vreme i od materijala koji postoje u svakom domaćinstvu. Na taj način se upoznavanje učenika sa nekim osnovnim pojavama i procesima u prirodi svodi na konstrukciju i izvođenje malih kućnih ogleda.

Dragi učenici, prihvatite izazov i osmislite eksperimentalni rad iz Fizike. Pokažite svoju originalnost i kreativnost.

Opis predložene ideje, dužine do jedne strane, na kojoj će se naći prikaz ogleda (grafički i tekstualni), poslati na adresu simpozijum.aleksinac@gmail.com sa subject-om “za konkurs

Rad može da uključuje vršenje merenja ili samo demonstraciju pojave.

Prezentacija odabranih radova biće organizovana u okviru Simpozijuma. Radove će ocenjivati stručna komisija profesora fizike. Najbolji radovi biće nagrađeni.

Konkurs je otvoren do 31.1.2014. godine.

10 Replies to “Konkurs za najbolji rad učenika srednjih škola iz Fizike”

    • Ako se misli na slične oglede i eksperimente koji su pripremani za takmičenje “Lančana reakcija” od pre nekoliko meseci, onda je odgovor ne. Ovde je potrebno da jedan đak ili tim đaka, uz pomoć profesora osmisli ogled ili eksperiment koji će (ako dobije pozitivnu recenziju) biti prezentovan na Simpozijumu u Aleksincu i eventualno nagrađen.

    • Da, ogled ili eksperiment može pripremiti tim učenika. Jedan učenik kao predstavnik tima i jedan profesor će biti pozvani da predstave svoju ideju (tj. svi iz tima su dobrodošli, ali organizatori Simpozijuma mogu obezbediti i pokriti troškove smeštaja samo za jednog učenika i jednog profesora iz tima). Još nešto, jedan učenik može biti prijavljen za više ogleda.

  1. Поштовање!

    Може ли да се уради предлог огледа/демонстрације, а да тим нема потребну апаратуру? Па да организатор/неко други обезбеди све уређаје и опрему.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.